Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
I februar blev de danske Tour-etaper præsenteret af blandt andre løbsdirektør Christian Prudhomme og Frank Jensen (S). Nu kan der komme til at stå Grand Départ 2022 i stedet for 2021, siger overborgmesteren.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Frank Jensen slår fast:
Touren kommer til Danmark - men måske først i 2022

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bekræfter, at man er i dialog om den danske Tour de France-start. 2022 kommer i spil, siger han.
24. JUL 2020 11.30

OL, EM og Tour de France. Tre af de største sportbegivenheder i verden, som alle finder sted næste år. Og to af dem med Danmark som vigtig medspiller.

Der skal nemlig både afholdes EM-kampe og en Tour-start i hovedstaden, men med coronaudsættelser og -aflysninger gør, at det kan bliver for presset. Derfor kan 2022 komme på bordet for dansk Tour- start i stedet, fortæller Frank Jensen (S) til TV2. Han er både overborgmester i København og formand for Grand Départ.

Linjeløb er en af de olympiske discipliner, og på trods af dialog med den Olympiske Komite kan det ikke rykkes. Derfor skal Touren rykkes en uge frem, men det kommer til at karambolere med EM-kampene i København og flere genforeningsarrangementer i sønderjyske kommuner, som Tour-feltet også skal igennem.

Derfor kan 2022 blive en mulighed, siger Frank Jensen, der afviser, at dansk Tour-start aflyses.

- Det kommer ikke på tale, at Touren ikke kommer til Danmark og København, siger han til DR Sporten.

Touren kommer til Danmark

I går kunne et fransk medie berette, at den franske region Bretagne var blevet tilbudt starten næste år som plan B. En plan, som hverken Roskilde eller Sønderborgs borgmestre, Tomas Breddam (S) og Erik Lauritzen (S), kendte til.

Ifølge Frank Jensen kan 2022 give bedre eksponering, og han understreger over for TV2, at Tourens arrangør, ASO, vil have cykelløbet til 'verdens bedste cykelby', København.

- Jeg kan sige med fuldstændig ærlighed, at ASO har besluttet sig for, at de vil bringe verdens største cykelløb til København. De slipper ikke, og de vil gerne os. Det er to parter, der ikke slipper hinanden. Vi prøver at finde løsninger, siger Frank Jensen til TV2.

- Vi skal have verdens største cykelløb til Danmark. Hvis vi skal vente lidt længere tid, så gør vi det, slår han fast.