Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nye småpartier har stadig lang vej til at kunne stille op

Frie Grønne har overhalet Borgerlisten, begge er nu nået en fjerdedel af vejen mod de krævede 20.182 vælgererklæringer. Hard Line er gået i stå.
15. MAR 2021 10.43

ALT-udbryderpartiet Frie Grønne har overhalet Klaus Riskær Pedersens Borgerlisten i kampen om vælgererklæringer. Samtidig har begge passeret en fjerdedel af de nødvendige underskrifter, viser den løbende opgørelse på vaelgererklaering.dk.

Der skal 20.182 vælgererklæringer til for at blive opstillingsberettiget, og Frie Grønne har i skrivende stund 5.210, mens Borgerlisten har 5.147. Foruden at ligge forrest har Frie Grønne også haft mest fart på i år med 1.498 flere underskrifter siden 20. januar, hvor Borgerlisten kun er vokset med lidt over 438.

Et tredje parti lå i januar på samme niveau som Frie Grønne dengang, nemlig Stram Kurs-afløserpartiet Hard Line, som imidlertid i den mellemliggende tid kun har skaffet sig lidt over 144 underskrifter mere og nu har 3.891 vælgererklæringer. Med den kadence er der langt til opstillingsberettigelse.

171 til Momentum

Foruden forskelle i fremdriften er der også forskel mellem de tre partier, for hvornår tampen for alvor begynder at brænde. Frie Grønne har længst tid at løbe på, til 8. december. Den dag begynder tælleren at løbe baglæns, fordi vælgererklæringer har en gyldighedstid på 18 måneder.

Hard Line rammer samme grænse 5. august, mens Borgerlisten når den allerede 19. juni. For alle tre vil det dog være en kamp op ad bakke at nå i hus med det nødvendige antal underskrifter.

Det nyeste ALT-udbryderparti Momentum, stiftet af Alternativets vragede formandskandidat Theresa Scavenius, har på sin første uge nået 177 vælgererklæringer.