
Alligevel udnytter de nye kommuner stort set slet ikke sammenlægningerne som en chance til at få indført de billige programmer på kontorcomputerne, skriver Politiken.
Den praksis undrer kendere af de billigere open source-programmer:
- Spørgsmålet i kommunerne må være: Hvor går smertegrænsen i forhold til, at vi skal spare på alle andre områder?, siger Morten Kjærgaard, der er formand for Foreningen af Open Source-leverandører i Danmark, OSL.
Open Source glimrer ved ikke at være bundet til en enkelt udvikler, der følgelig får frit spil, når det gælder om at fastsætte prisen på programmerne. Blandt de programmer, open source-verdenen har ført til, er browseren Firefox og kontorprogrammet Open Office.
Imidlertid falder valget trods de billigere alternativer stadigt på Microsoft Office, når det offentlige køber ind.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.