DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Nyborg Kommune vil teste 200 efter fund af smitsom variant

Nyborg Kommune har søndag oprettet en testenhed på skole, hvor 150-200 skal testes.
28. MAR 2021 18.15
TEMA: Corona

NYBORG: En skoleelev i Nyborg er blevet smittet med enten den sydafrikanske eller brasilianske variant af coronavirus. Kommunen har derfor været i gang med at opspore nære kontakter, og det betyder, at mellem 150-200 personer er blevet opfordret til at tage en test.

Der er tale om en elev på Birkhovedskolen i indskolingen - 1.-3.-klasse - som er blevet smittet. Det oplyser Marianne Stentebjerg, direktør for skole- og børneområdet i Nyborg Kommune.

- Vi har en elev, som er blevet smittet med den brasilianske eller sydafrikanske variant. Vi blev orienteret om det lørdag af Styrelsen For Patientsikkerhed. Vi har haft en stor indsats i gang med at kontakte forældre i de pågældende klasser, og personer, der har været i nærkontakt med eleven, så de kan blive testet søndag, siger hun.

Der er opstillet en testenhed på Birkhovedskolen, hvor alle de nære kontakter kan blive testet søndag. Den smittede elevs familie er også smittet, men ifølge Marianne Stentebjerg ikke med en af de pågældende varianter. Det er ikke bekræftet, hvilken af de to varianter der er tale om.

Ritzau