Ny vurderingsenhed for anonym nyredonation
Foto: Illustration, Danske Regioner

Ny vurderingsenhed for anonym nyredonation

En ny lov gør det lovligt at donere en nyre anonymt, og derfor åbner en ny vurderingsenhed i Odense.
22. JAN 2019 9.10

Flere og flere venter på en ny nyre, og derfor åbner en ny vurderingsenhed for anonyme donorer i Odense. Her skal de indledende lægelige vurderinger foretages af de raske, levende personer, som ønsker at donere, oplyser Danske Regioner.

Når de indledende vurderinger er lavet, bliver mulige donorer efterfølgende udredt på et af de tre transplantationscentre i Aarhus, København eller Odense. Og åbningen af muligheden for anonym donation glæder formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Karin Friis Bach, som hun mener kan redde liv:

- Alt for mange mennesker med nyresygdomme må i dag vente længe på at få en ny nyre, fordi der er for få organdonorer. Det kan i sidste ende koste liv, siger formanden. 

- Derfor er jeg også stolt af, at vi med vores nye vurderingsenhed allerede nu står klar til at modtage anonyme donorer. Det betyder, at der snart vil være endnu flere patienter på ventelisterne, som får en rask nyre.

Ifølge regionerne er der hvert år 400 patienter, som venter på at få en rask nyre, og i blandt andet Sverige har man gode erfaringer, hvor ti anonyme borgere hvert år donerer en af deres nyre.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt