Ny politik skal profilere Aalborg som cykelby
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Ny politik skal profilere Aalborg som cykelby

Aalborg Kommune vil spørge borgerne, hvad der kan gøre det mere attraktivt for dem at tage cyklen, inden man lægger sig fast på en fremtidig strategi.
16. FEB 2020 9.40

AALBORG: Aalborg har ambitioner om at blive en af Danmarks bedste cykelkommuner, og til at understøtte den udvikling vil kommunen i indeværende år udarbejde en cykelpolitik. I den forbindelse vil borgerne blive inviteret til at komme med ideer og forslag til, hvordan cyklen bliver et attraktivt valg for endnu flere, skriver kommunen.

- Siden vi lavede cykelhandlingsplanen i 2013 er der fx kommet mange elcykler og kassecykler i bybilledet, som gør cyklen til et attraktivt valg til mange flere ting og over længere afstande - også uden for de større byer. Det giver god mening at se nærmere på, hvordan vi kan skabe bedre cykeloplevelser for alle aldersgrupper i hele kommunen, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S).

I løbet af efteråret skal der laves et forslag til, hvordan de mange forslag og ønsker til forbedringer af cykelinfrastrukturen i hele kommunen kan prioriteres. 

Nogle af de ting, som Aalborg allerede ved, cyklisterne efterspørger, er bedre vedligeholdelse og bedre forhold i krydsene. Derfor er der afsat fem mio. kr. om året de næste fire år til at give cykelområdet et løft. De i alt 20 mio. kr. vil By- og Landskabsudvalget bruge til bedre vedligeholdelse af eksisterende cykelstier i form af øget fejning, nye slidlag og servicetiltag samt til mindre projekter. 

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev