Ny opgørelse og teststrategi: 864 smittet med corona

Nye tal kan ikke sammenlignes med tidligere, men myndighederne slår fast, at der kun er tale om et enkelt dødsfald som følge af coronavirus.
15. MAR 2020 13.03
TEMA: Corona

864 personer er nu bekræftet smittet med coronavirus i Danmark, mens 5.076 personer er blevet testet, oplyser Sundhedsstyrelsen søndag formiddag. 28 personer er indlagt på sygehus, to på intensiv afdeling, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde søndag.

Da myndighedernes teststrategi er ændret, kan tallene ikke sammenlignes med tidligere. Der regnes dog fortsat med et betydeligt mørketal. Fokus er nu på at finde de mest syge og svage patienter, og derfor er det strategien, at det kun er dem - og derfor samlet langt færre - der bliver testet. Samtidig slår den nye opgørelse fast, at der indtil videre kun er registreret ét dødsfald som følge af coronavirus.

Tidligere var det uvist, hvorvidt den 80-årige, der natten til torsdag døde på et hospital i Nordjylland, var den første i statistikken over coronadødsfald, fordi virusset først blev konstateret efter dødsfaldet. I går, lørdag, døde en 81-årig person i Hovedstaden, der efterfølgende oplyste, at det var første dødsfald relateret til coronavirus.

Personen blev nemlig undervejs testet positiv for corona og blev derfor den første i statistikken, indtil Statens Serum Institut bestemte sig for, at dødsfaldet i Nordjylland torsdag alligevel skulle tælle med, hvilket fik Danmark op på to dødsfald som følge af covid-19. Dette meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) også lørdag.

I den nye opgørelse fremgår det derimod, at kun én person er død som følge af coronavirus. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret inden for 60 dage efter påvist infektion af covid-19. Der er altså kun sket ét dødsfald i Danmark som følge af coronavirusset.

I den nye opgørelse er der ikke tal for, hvor mange af de smittede der er blevet raske igen. Personer, som er blevet testet positive, men som siden er blevet raske, indgår derfor også i tallet på de 864. Eventuelle dødsfald som følge af covid-19 vil indgå i opgørelsen over smittede.

Ritzau / eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev