Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ny kommunal værktøjskasse skal give bedre boligpolitik
Foto: Claus Bjørn Larsen

Ny kommunal værktøjskasse skal give bedre boligpolitik

Realdania og den internationale forening af byer og byplanlæggere, IFHP, er gået i gang med et projekt, der skal give danske kommuner overblik over, hvordan de kan sikre flere boliger til en rimelig pris.

Kommunerne skal have et bedre overblik over deres boligpolitik og boligplanlægning. Det skal et nyt projekt fra den Internationale Forening af byer og byplanlæggere, IFHP, sammen med Realdania sørge for.

Projektet kommer til at munde ud i en 'værktøjskasse', der giver overblik over de forskellige greb og instrumenter, som kommunerne har til rådighed, når de skal føre boligpolitik. Desuden vil værktøjskassen kunne give bud på, hvordan der kan skaffes flere boliger, og hvordan kommunerne kan påvirke boligpriserne gennem politiske og administrative tiltag.

Projektet kan blandt andet være til nytte for bykommuner med høje boligpriser, tilflytterkommuner, der skal sørge for flere boliger, og kommuner, der skal tilpasse deres boligpolitik til et stigende antal ældre. 

Boliger til rimelige priser
Værktøjskassen skal blandt andet være med til at sikre, at kommunerne får mere viden om, hvilke værktøjer og politiske tiltag der kan være med til at sikre, at der bliver skabt boligområder med rimelige priser. Det mener Simon Kofod-Svendsen, der er projektchef i Realdania.

- Vi vil gerne støtte kommunerne ved at give dem mere viden og flere gode redskaber i det vigtige, men også vanskelige arbejde det er at eksekvere på deres boligpolitik. Særligt den del af boligpolitikken, der er målrettet almindelige betalelige boliger, fordi vi befinder os i en tid, hvor boligpriserne stiger kraftigt i de store byer, mens andre dele af landet affolkes, siger han.

Indtil videre er der tre kommuner, København, Aalborg og Middelfart, der er med i følgegruppen til projektet. Derudover kommer KL og organisationen for Almene Boligejere, BL, også til at bidrage til projektet. Værktøjskassen skal senere også udvides, så internationale byer kan drage nytte af erfaringerne. 

jeg