Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny direktør for Center for Socialøkonomi

1. april 2011 tiltræder Jon Krog som ny direktør for Center for Socialøkonomi. Jon kommer fra en stilling som vicedirektør i Den Sociale Udviklingsfond og skal føre socialøkonomien ind i version 2.0
16. MAR 2011 10.50

Jon Krog er 41 år og uddannet jurist. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Den Sociale Udviklingsfond og er derfor godt kendt med feltet. Jon har tidligere arbejdet i Dansk Industri, Kommunernes Landsforening, Miljøministeriet og Advokatfirmaet Hasløv og Co.

Jon Krog har som vicedirektør medvirket til arbejdet med udvikling af strategiske netværk, opbygning af nye tværgående faglige enheder og igangsættelse af større markante projekter.
Jon Krog skal som direktør stå i front for Center for Socialøkonomi i arbejdet med at støtte op om regeringens målsætning om udbredelse af socialøkonomi og socialøkonomisk iværksætteri i Danmark.

Jon Krog tiltræder i en periode hvor der er kraftig fokus på området og hastig vækst i feltet.

- Jeg ser frem til at føre socialøkonomien ind i version 2.0, siger den kommende direktør og fortsætter:

- Vi skal i højere grad end hidtil synliggøre de fantastiske muligheder der ligger i den socialøkonomiske virksomheds form, ikke blot for den enkelte men for samfundet som sådan helhed. Samtidig skal vi fortsat arbejde med at forbedre mulighederne for at drive socialøkonomisk virksomhed i Danmark. Det skal simpelthen være lettere at komme i gang.

Det tværpolitiske og tværsektorielle samarbejde vil således fortsat være i fokus for Center for Socialøkonomi.

Socialøkonomiske virksomheder drives som virksomheder, men indtjeningen er først og fremmest et middel til at styrke deres sociale, sundhedsmæssige eller miljømæssige engagement. Ser vi ud over Danmarks grænser til f.eks. England fylder betydningen af socialøkonomiske virksomheder langt mere end her i landet.

- Helt overordnet er opgaven for Center for Socialøkonomi, at understøtte aktiveringen af det kolossale - men desværre langt fra udnyttede - samfundsmæssige potentiale der ligger i socialøkonomien, siger den kommende direktør, Jon Krog.

mou