Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nu er Esbjerg tredjeværst ramt af corona

862 personer er testet positiv det seneste døgn efter ny opgørelsesmetode.
11. MAR 2021 14.50
TEMA: Corona

Det går den gale vej med smittetallene i Esbjerg. Kommunen har nu den tredjehøjeste incidens på 169 eller 195 nysmittede personer den seneste uge.

Værst er det igen i Ishøj med incidens 249, efter at tallene fra Høje-Taastrup for en enkelt dag var højest i går. De to kommuner har i dag byttet plads.

Efter Esbjerg på tredjepladsen følger Brøndby, Kolding, Fredensborg, Albertslund, Vejle, Gladsaxe og Nyborg i top-ti.

Gennemgående har stort set alle incidenstal fået et hak opad fra og med i går, efter at Statens Serum Institut er begyndt at opgøre dem på en ny måde, hvor også resultater af kviktest tæller med.

Som omtalt tidligere i dag kan Seruminstituttet ikke på stående fod svare på, om de højere incidenser betyder, at den såkaldte bekymringsgrænse på 20 bliver sat i vejret.

Fastholder man den, er kun otte kommuner i dag under, nemlig Læsø, Assens, Middelfart, Svendborg, Lolland, Halsnæs, Ærø og Gribskov. Så sent som tirsdag var 24 kommuner under grænsen efter den gamle opgørelsesmetode.

862 nye smittede

Det seneste døgn har 862 personer fået et positivt testsvar. Fordi kviktest nu også tæller med, kan tallet ikke sammenlignes med de 400-600, som har været normalen den seneste måned.

Sætter man antallet i forhold til de 270.331 test, der er kommet svar på det seneste døgn, giver det en smitteprocent på 0,32 pct.

Antallet af indlagte steg i går med ni og falder i dag med otte til 222. Der er 44 på intensiv, heraf 23 i respirator. Der er registreret to nye corona-dødsfald.