Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nordjylland vil samarbejde tæt med erhvervslivet

Regionsrådet bag nyt initiativ ved navn One-stop-shop, der skal lette adgangen for idérige virksomheder til OPP-samarbejde om udvikling af ny teknologi og innovative sundhedsløsninger
6. SEP 2011 8.24

NORDJYLLAND: Region Nordjylland inviterer erhvervslivet til tæt parløb omkring udvikling af ny teknologi og innovative løsninger, der både skal skabe vækst i de nordjyske virksomheder og gavne patienter og ansatte på fremtidens sygehuse.

Regionsrådet lancerer onsdag et helt nyt initiativ ved navn One-stop-shop, der skal gøre det endnu nemmere for idérige virksomheder at samarbejde med Regionen omkring udvikling af ny teknologi og innovative sundhedsløsninger - både til Regionens nuværende sygehuse og til det kommende Universitetssygehus i Aalborg Øst.

Regionen lancerer sin nye One-stop-shop netop i forbindelse med planlægning og byggeri af det nye universitetssygehus, og samtidig skruer Regionen op for ambitionerne for fremtidens offentlig-private samarbejde. Det nye initiativ er indtil nu kulminationen på en flerårig indsats for at styrke rammerne for innovation og erhvervssamarbejde.

Åbner en masse nye muligheder
Men der er et endnu større potentiale fremover dels i forbindelse med det store nybyggeri og dels i udviklingen af de eksisterende sygehuse. Derfor ser regionsrådsformand Ulla Astman (S) nu frem til, at erhvervslivet i højere grad melder sig på banen:

- Med One-stop-shop åbner der sig en masse nye muligheder. Vi får ikke blot én indgang for vores samarbejdspartnere. Vi har også en klar strategi for, hvordan vi får dem sendt de helt rigtige steder hen i organisationen, så deres innovative idéer hurtigst muligt kan bringes i spil. Vi har for alvor samlet kræfterne og sat handling bag vores ambitioner. Nu håber vi, at virksomhederne griber chancen, så vi kan få sat skub i det konkrete samarbejde til gavn for både det nordjyske erhvervsliv og for patienter og ansatte på Regionens sygehuse, siger Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Tænketank sikrer viden og nye ideer
Med det nye initiativ forsætter Regionen sin tradition med en tæt involvering af erhvervslivet, der hvor det giver et gensidigt udbytte. Der findes nemlig en stor idérigdom i de nordjyske virksomheder, og gennem et målrettet samarbejde med de nordjyske sygehuse, er vejen banet for at udvikle produkter, der både kan gavne patienter og ansatte, og som også kan blive kommercielle succeser for de nordjyske virksomheder. Det er en af de konkrete erfaringer fra Idéklinikken på Aalborg Sygehus, som blev etableret i 2008 på initiativ fra Regionen og Vækstforum Nordjylland netop for at få nye idéer udviklet til konkrete produkter i samarbejde med erhvervslivet.

Og senest, i forbindelse med planlægning af det kommende Universitetssygehus i Aalborg Øst, har regionen nedsat en tænketank med repræsentanter fra bl.a. industrien, uddannelsesinstitutionerne og kunstverdenen. Tænketanken skal være med til at bringe mest mulig viden og flest mulige idéer i spil fra Regionens samarbejdspartnere både inden og undervejs i det store byggeprojekt.

Startskuddet for One-stop-shop lyder officielt den onsdag 7. september, hvor Region Nordjylland indbyder erhvervslivet til konference omkring samarbejde og innovation i den nordjyske sundhedssektor og i forbindelse med det kommende Universitetssygehus i Aalborg Øst.

mou