Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nord- og Midtjyllands akutlæge-helikopter letter 1. juni

Det bliver de mest syge og de værst tilskadekomne, som fra onsdag 1. juni får flyvende hjælp af den nye fælles helikopter. De to regionsrådsrådsformænd og en minister indvier forsøgsordningen
18. MAJ 2011 13.43

MIDTJYLLAND/NORDJYLLAND: Den gule farve gør den nye akutlægehelikopter let at kende på lang afstand. Fra 1. juni kan hjælpen fra 112 også komme fra oven, når der er brug for akut hjælp. Den dag indvier Region Nordjylland og Region Midtjylland landets første akutlægehelikopter med licens til at rykke ud om natten.

- 1. juni indvier vi en akutlægehelikopter, som kan supplere kørende akuthjælp med kvalitet, tryghed og tempo. Sammen med Staten binder vi mange kræfter i helikopterforsøget. Med forsøget vil vi gerne øge trygheden i områder, hvor andre former for hjælp ellers kan være længere undervejs, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S).

- Helikopteren bliver et vigtigt supplement til det eksisterende beredskab i Nordjylland. Det vi allerede har, fungerer rigtigt godt. Men med akutlægehelikopteren i luften over Nordjylland, kan vi nu sige, at vi har fået det værktøj, som vi indimellem står og mangler, når hjælpen for alt i verden kun må være minutter undervejs, siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland (S).

Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder (V) er gæst og taler sammen med Ulla Astman, Bent Hansen og direktør for SOS International A/S Bo Uggerhøj ved indvielsen, der foregår i Karup.

mou

Se fakta om den nye akuthelikopter her