Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Næstved skifter ud i direktionen

Som led i en stor omlægning af hele Næstveds administration henter kommunen centerchef Bettina Høst Poulsen ind i direktionen. To direktører stopper
28. MAR 2012 7.13

NÆSTVED: Direktionen i Næstved Kommune skal til at arbejde på en ny måde. Før bestod den af en direktør fra de forskellige fagforvaltninger - men med en ny centerstruktur skal direktionen nu i højere grad fokusere på koncernledelse og arbejde på tværs af kommunen.

Kommunen har samtidigt skiftet ud i direktionen. I den nye direktion fortsætter kommunaldirektør Jens Christians Birch, Poul Kold, Per B. Christensen og Bruno Lind. Man har sagt farvel til forhenværende økonomidirektør Peter Pedersen, der rejser til Aarhus Kommune og direktør for Teknik- & Miljø, Svend W. Jensen, der går på pension. Til gengæld henter man nuværende chef for Center for strategi og udvikling Bettina Høst Poulsen ind i direktionen.

Yngre kvinde i direktionen
Bettina Høst Poulsen er langt fra et ubeskrevet blad i Næstved Kommune. Hun blev hentet dertil i 2005 for at stå for sammenlægningen af fem kommuner til en Ny Næstved storkommune. Som fusionschef var det hendes ansvar at koordinere flere hundrede administrative medarbejdere og skabe en ny kultur.

Bettina Høst Poulsen adskiller sig med sine 44 år ud fra den øvrige direktion med hensyn til både køn og alder. Bettina Høst Poulsen har tidligere arbejdet i Økonomi- og erhvervsministeriet samt Aarhus og Aalborg Kommune, og læst statskundskab på Århus Universitet, hvor hun blev cand. scient. pol. i 1995. Hun er den første i sin familie, der fik en studentereksamen. Hun bor i Sorø med sine tre børn og sin mand Ernst, der er selvstændig inden for kreative erhverv.

Tidligere atletikudøver
Hun er klar over, at den nye stilling vil kræve ekstra arbejdstimer, men hun har efterhånden fået det sorte bælte i personlig planlægning. Og har da også en mere personlig erfaring i at arbejde disciplineret. 

- Jeg har før dyrket atletik på konkurrenceplan, indtil min ryg sagde stop. Men fra sportens verden har jeg lært at fokusere på resultater og arbejde struktureret og disciplineret, siger Bettina Høst Poulsen.

Resultaterne fra sportsverdenen betød blandt andet, at Bettina Høst Poulsen under sin studietid fik muligheden for at tilbringe et år i USA, hvor hun modtog et legat til at studere på University of Georgia.

Centre i stedet for forvaltninger
Den store administrative omlægning i Næstved betyder i øvrigt, at de siger farvel til fagforvaltningerne og goddag til 18 nye centre. Omlægningen af administrationen blev besluttet på byrådsmødet den 27. marts. Målet for den nye struktur er først og fremmest at skabe en fleksibel og enkel organisation, der i det lange løb kan servicere borgerne bedre inden for de udfordringer, kommunerne står overfor.

srl

Foto: Næstved Kommune