Nabohjælpere øger trygheden i Greve

KORT NYT17. MAJ 2022 7.14

GREVE: Det seneste år har 506 borgere i Greve Kommune meldt sig til projektet Nabohjælp. Det skriver kommunen et år efter, at partnerskabet bag blev indgået med Bo trygt og Midt- og Vestsjællands Politi for at nedbringe antallet af indbrud, styrke nabofællesskabet og øge trygheden med hjælp fra borgerne.

- Det er veldokumenteret, at Nabohjælp forebygger indbrud, fordi tyven frygter opmærksomme naboer. Samtidig giver opmærksomme naboer tryghed til hele kvarteret, fordi de aktivt passer på hinanden, og derfor vil jeg også opfordre alle borgere, som endnu ikke er med i Nabohjælp, til at tilmelde sig, siger Marc Genning (V), formand for Plan- og Tryghedsudvalget.

Nabohjælp har ført forskellige initiativer med sig - politiet har været rundt at tale med borgere og kommunen har holdt tryghedsvandringer, digitale borgermøder om indbrudsforebyggelse og tilbudt oplæg fra en indbrudsekspert. Alle indsatser, der skal forebygge indbrud og øge trygheden. I 2021 faldt antallet af indbrud i kommunen med 12 pct., det er dog ikke nødvendigvis et retvisende billede.

 mh