
KOLDING: Ødis Sogn i Kolding kommune danner rammen om en ny type energirenoveringsprojekt, hvor lokale borgere, foreninger, kommune, håndværkmestre, forsyningsvirksomheder og leverandører arbejder sammen for at få flest mulige boligejere til at energirenovere.
Det oplyser det privat-offentlige samarbejde Grøn erhvervsvækst, der er tovholder i projektet, og sørger for at de lokale borgeres tilmeldinger fordeles mellem fire håndværkerteams, der har opdelt sognet i fire områder. Opdelingen og samlingen af flest mulige energirenoveringsopgaver på et overskueligt geografisk område gør, at håndværksmestrene kan give stordriftsfordele på materialesiden og samtidig køre en stram tidsstyring på projekterne.
Håndværksmestrene er lokale, og er efteruddannet med fokus på energirenovering i Grøn erhvervsvækst regi. Håndværksmestrene er primært små- og mellemstore virksomheder, som har dannet nye samarbejdsrelationer, for at stå stærkere på energirenoveringsområdet. Hvert område får således tilknyttet et stærkt team med en bred faggruppe af både tømrer, snedker og VVS'ere at trække på. De lokale håndværksmestre er aktivt gået med i organiseringen af messen og er frontløbere på energirenoveringsområdet, derfor er forventningerne også store.
Ildsjæle i lokalområdet er også gået ind i arbejdet, og hvert af de fire områder får en lokal kontaktperson, der som ambassadør vil arbejde aktivt for at få flest mulige husstande med på vognen. Allerede inden projektet indvies med messen har flere energiinteresserede borgere tilmeldt sig projektet og dannet en energiklynge, som giver mulighed for erfaringsudveksling og fordelagtige tilbud. Medlem af sogneforeningen i Ødis, Jens Søgaard Jørgensen siger:
- Sogneforeningen er gået ind i det her projekt for at få sat Ødis på landkortet som et godt energirenoveringseksempel i Kolding kommune, og for at det kan bidrage til udviklingen i lokalområdet. Vi vil gerne være døråbnere og vise lokalbefolkningen, hvilke muligheder der er for alternativ energiforsyning i vores område og hvordan energibesparelser kan være en økonomisk gevinst. Vi tror på, at det er naboeffekten, der skal sikre udbredelsen af energirenovering.
Bliver initiativet med messen og projektet en succes i forhold til energirenoveringsopgaver, er det meningen, at konceptet skal udbredes til Middelfart og Odense kommune.
Formålet med Grøn erhvervsvækst er at skabe 300 nye job inden for byggebranchen ved at fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering gennem øget efterspørgsel og udbud. Grøn erhvervsvækst skal vise private borgere, erhvervslivet og offentlige instanser, hvor let tilgængelig energirenovering er.
Grøn erhvervsvækst er et unikt privat-offentligt samarbejde mellem Odense, Middelfart og Kolding kommuner samt følgende virksomheder og organisationer: 180 Academy-IBC, Business Kolding, Byggecentrum, Fiberline Composites, Grontmij Carl-Bro, Isover, Middelfart Erhvervscenter, Middelfart Sparekasse, O. Adsbøll & Sønner, Pettinaroli, Schneider Electric, TRE-FOR Energi. Grøn erhvervsvækst er støttet af EU og Syddansk Vækstforum.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.