DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Når det er svært at komme op om morgenen

Når det er svært at komme op om morgenen

Nu i alt 70 mentorer i 60 Holstebro-virksomheder, hvor ordningen har været i gang siden 2008
18. JAN 2012 10.44

HOLSTEBRO: Samarbejdet mellem Holstebro Kommune og private og offentlige virksomheder om en mentorordning på arbejdsmarkedsområdet fortsætter på femte år med stor succes. Siden 2008 er der uddannet 70 mentorer, og det seneste hold har netop afsluttet uddannelsen, oplyser kommunen.

Mentorordningen er omdrejningspunktet i de såkaldte virksomhedscentre. Det er små centre i den enkelte virksomhed, hvor der er pladser til, at personer, der ellers er længst væk fra arbejdsmarkedet, får støtte til at komme ind i eller tilbage til et arbejdsliv.

En af de nye mentorer er Mads Wrobel. Han er leder af Fakta, der har været med i mentorordningen i et års tid. For øjeblikket er to kandidater tilknyttet Fakta.

- De er en hjælp for os, og de gør en forskel i dagligdagen. Arbejdsmæssigt oplærer vi kandidaterne i mange af de funktioner, vi har i butikken. Det kan give mere fleksibilitet for vores faste personale, og socialt er det interessant at møde nye mennesker. Som leder får jeg også brugt mange af de redskaber, jeg har lært gennem Faktas lederkurser, når vi skal oplære og hjælpe kandidaterne ind på arbejdsmarkedet, siger Mads Wrobel.

Han tilføjer, at det for virksomheden kræver en stor indsats især i starten af forløbet med nye kandidater.

- Ellers består den største udfordring i ikke at binde sig for meget til kandidater, der skal være i butikken i en begrænset periode. Det kan også være svært ikke at tage det personligt, hvis nogen falder fra i forløbet.

Generelt er det dog gevinsterne, der vejer tungest, når det samlede billede af mentorordningen skal gøres op. Det er godt at se mennesker udvikle sig - at se, at de rykker sig, og lærer, hvad det vil sige at møde op og passe sit arbejde. Så føler man, at man har gjort det rigtige, siger Mads Wrobel.

Mentorer gør en forskel
Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe (S), har stor respekt for mentorernes indsats:

- Virksomhedscentrene og mentorerne gør en forskel for mennesker, der har brug for en ekstra chance. En mentor kan være den støtte, der er nødvendig, hvis hverdagen er lidt besværlig og kandidaterne f.eks. ikke har så let ved at komme ud af døren om morgenen. Der er grund til en tak til og stor respekt for de virksomheder og mentorer, vi har i kommunen, siger Lars Stampe.

Efter starten i 2008 har modellen med at uddanne mentorer bidt sig fast, og der er opnået synlige resultater.

- Det gode samarbejde med virksomhederne er et af de mest betydningsfulde tiltag i de seneste 10 år på beskæftigelsesområdet i Holstebro Kommune. De private og offentlige virksomheders store indsats og sociale ansvar gør en kæmpe forskel for en gruppe, der for nogens vedkommende har en sværere vej til arbejdsmarkedet end de fleste, siger Helle Bro, direktør for Personale, Social og Arbejdsmarked.

Disse virksomheder har mentorer:
Actona, Arla Food, A-Z Totalkoncept, Plejeboligerne Beringshaven, Bilka, Bloom Art, Blæsbjerg I/S , Bødkeriet, Carla Blomster, Creative Company, Crème Fraiche ApS, Dagcenter Sønderland, Eiler Thomsen Alufacader, Fakta, Falck Hjælpemidler, Feldborg Landkøb, Forenede Rengøring, Handbjerghus , Hjemmeplejen Sønderland, Holstebro Bowling Center, Holstebro Montageværksted, Holstebro Sprogcenter, Holstebro Sundhedscenter, Holstebro Tømmerhandel, Holstebro Ungdomsskole, Jespers Planteskole, JK Electronic, Kaj Bech, Kvickly Extra, Lindballe Mink, Maxi Zoo, Mekonomen, Plejeboligerne Mellemtoft, Musikteatret Holstebro, Måbjerg Kirke, Netto Lavhedecentret, NP Tryk, Nørregade No. 6, Paperlinx CC & Co. A/S, Pro Montage, Landmand Søren Rasmussen, Plus Office, SBS, Solsikken, Superbrugsen Ulfborg, Superdæk Service, Superkiosken Vinderup, Søndergaard El, Tanges Bageri, Textilbroderiet, Toys 'R' Us, Tøj og Sko, UC Holstebro, Westpack, Æblehaven.

 

Foto: Mentorer og repræsentanter fra virksomhederne samlet til mentorafslutning på Sevel Kro.

ka