Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ministerium: Efterregning var kendt af KL

Reguleringen på 3,3 mia. kr. fra beskæftigelsestilskud indgik i årets økonomiforhandlinger med KL, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet efter kritik fra folketingsmedlem
5. JUL 2011 7.00

Af Knud Abildtrup og Sine Riis Lund
[email protected], [email protected]

MF Eigil Andersen (SF) kritiserede i sidste uge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for bondefangeri, da det kom frem, at kommunerne skal tilbagebetale 3,3 mia. kr. som følge af regulering på beskæftigelsesområdet.

Eigil Andersen fandt det påfaldende - han kaldte det 'urimeligt og lusket' - , at der først kom udmeldinger om reguleringen efter årets økonomiforhandlinger med KL.

Det samlede beløb på 3,3 mia. kr. var dog kendt for KL inden forhandlingerne.

- Både efterreguleringen vedrørende 2010 og det nye skøn vedrørende 2011 har været kendt forud for og har indgået i grundlaget for den økonomiaftale, som KL har indgået med regeringen, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Dette bekræfter KL.

Stadig kritisabelt
Derimod var det ikke velkendt på daværende tidspunkt, hvordan fordelingen af de 3,3 mia. kr. ville falde ud på kommunerne. Eigil Andersen mener derfor stadigvæk, at forløbet er kritisabelt.

- Det at beløbet var kendt som helhed, var ikke de oplysninger, jeg havde fået, men jeg mener stadig, at de enkelte tal for kommunerne burde have været kendte, hvis sagen skulle belyses ordentligt. På den måde mener jeg stadig, at der er et problem, siger han.

Eigil Andersen henviser til, at en del kommuner er blevet meget overraskede over beløbet for deres vedkommende, da det formindsker deres kassebeholdning og kan betyde at planlagte nye initiativer må udskydes.

Han har skriftligt spurgt Claus Hjort Frederiksen, om kommunerne under eller før forhandlingerne med KL blev gjort bekendt med udsigterne til de konkrete efterreguleringer på dagpenge- og beskæftigelsesområdet. Finansministeren forventer dog først at kunne besvare spørgsmålet i august.

 

Foto: http://www.flickr.com/photos/charles_hudson/with/5199384392/