Dermed blev fokus flyttet fra, hvorvidt pengene var brugt fornuftigt, og om der foregik noget ulovligt.
Oprindeligt skulle Rigsrevisionen undersøge om Sundhedsministeriet tilbage i 2006, da Lars Løkke Rasmussen (V) var sundhedsminister, havde forvaltet ordningen om det frie sygehusvalg under hensyn til pris og kvalitet. Rigsrevisionen skulle altså undersøge, om ministeriet havde brugt skatteydernes penge fornuftigt.
Men ifølge Information, der har fået aktindsigt i sagen, fik Finansministeriet og Sundhedsministeriet med deres høringssvar sikret, at revisionsrapportens formål og dermed også konklusion blev ændret, så fokus blev rettet mod lovligheden af den politiske prioritering.
Og derfor blev Rigsrevisionens konklusion, at Sundhedsministeriet med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen havde overholdt loven, men sløset med pengene.
- Der er ingen som helst tvivl om, at ministerierne ønskede at få skrevet det op, for så havde man en talelinje, når rapporten udkom. Så kunne Lars Løkke Rasmussen gå ud og sige, at der ikke var sket noget ulovligt, og dermed affærdige det, sagen egentlig handlede om, siger en af de seks statsrevisorer Mogens Lykketoft (S) til Information.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.