Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Minister giver tre år til kvalitetsløft

Professionsuddannelserne må højne kvalitet efter evaluering
KORT NYT11. MAJ 2012 6.29

Pædagoguddannelsen er for ringe og skal forbedres. Uddannelsesminister Morten Østergaard (R), pædagogernes fagforbund, KL og de pædagogstuderende selv er enige. Kritikken falder efter en evaluering af uddannelsen fra Rambøll, der blev afleveret torsdag. Professionshøjskolerne, der uddanner pædagogerne, erkender ifølge Berlingske problemet.

- Jeg synes, at debatten er en lille smule unuanceret, men der er ingen tvivl om, at undersøgelsen peger på, at der er nogle udfordringer i uddannelsen, som vi er nødt til at kigge på og finde ud af, hvordan vi løser, siger formand for Rektorkollegiet, Erik Knudsen, der er rektor på Professionshøjskolen University College Lillebælt.

På baggrund af evalueringen meldte uddannelsesminister Morten Østergaard ud, at der skulle stilles højere krav til professionshøjskolerne og gav dem tre år til at øge kvaliteten. Professionshøjskolerne har taget imod ministerens opfordring og tager nu initiativ til en møderække med de centrale interessenter omkring uddannelsen.

ka