DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Minimal stigning i smittetal

772 personer er testet positiv det seneste døgn, heraf 637 med pcr-test. Stadig under 200 indlagte.
22. MAR 2021 14.30
TEMA: Corona

Mens partilederne forhandler genåbning, stiger smittetallene i dag en smule i forhold til weekenden.

I alt er 772 testet positiv det seneste døgn, heraf 637. Begge tal er højere end lørdag og søndag, men lidt lavere end i fredags. 

Smitten er fortsat værst på Vestegnen - med Ishøj, Brøndby, Ballerup, Høje-Taastrup og Vallensbæk som kommunerne med højest incidens.  

192 var indlagt, da tallene blev gjort op i morges, hvilket - som altid på mandage - er flere, end der var i weekenden, da der typisk udskrives færre i weekenden.

42 af de indlagte er på intensiv, heraf 21 i respirator, hvilket er stort set uforandret.

Der er registreret to nye coronadødsfald.

Ifølge Christian Wamberg, overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital, taler dagens tal ind i en positiv udvikling.

- Vi har en situation, hvor tallene fortsat er lave, og indlæggelsestallet er lavt. Det ser ud til, at den beskedne genåbning, vi har gang i, ikke har givet anledning til en stor stigning i smitten, siger han til Ritzau.

Wamberg mener, at den lokale indsats, som Styrelsen for Patientsikkerhed har gjort i områder med høj smitte, er vejen frem. Og den gør det muligt at åbne mere op.

- Den kombination af lav smitte og smitteopsporing giver mulighed for, at vi lige så langsomt kan åbne noget mere op. Ikke det hele på en gang, men tage en ting ad gangen og holde øje med, hvad resultatet af det er, siger han.