DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Millionstøtte til biogasanlæg fra EU
Foto: Colourbox

Millionstøtte til biogasanlæg fra EU

Solrød Kommune på vej med anlæg, der producerer energi af tang
14. JUN 2012 6.34

SOLRØD: Efter mange måneders intense forhandlinger, har Solrød Kommune indgået en aftale med EU om støtte på 3.600.000 kr. til realisering af Solrød biogasanlæg. Støtten tildeles via EU-initiativet 'Mobilising Local Energy Investments', der har til formål at hjælpe offentlige myndigheder med at forberede og iværksætte investeringer i vedvarende energiprojekter.Det oplyser kommunen.

- Det begyndte med et lugtproblem på stranden fra tang, der hvert år ligger og rådner efter at være blevet skyllet op på strandene i Køge Bugt. Nogle kloge hoveder mente, at den indsamlede tang måtte kunne bruges til noget fornuftigt. Den ide arbejdede vi videre med, og med EU-støtten er vi i dag godt på vej til at realisere et biogasanlæg, der bl.a. anvender den indsamlede tang fra Køge Bugt til produktion af grøn energi. Det bliver det første af sin art i Danmark, siger borgmester Niels Hörup (V).

Biogasanlægget spiller en væsentlig rolle for opfyldelsen af kommunens klimamål frem imod 2025, og med byrådets godkendelse af samarbejdet med EU, er der taget et betydeligt skridt hen imod realiseringen af biogasanlægget og således også realiseringen af de kommunale klimamål.

bi