
Tallet fremgår af en rapport I Miljøstyrelsen. Rapporten er endnu ikke offentliggjort, men Ingeniøren har fået indsigt i tallene.
Det fremgår af rapporten, at der alene fra almindelige køkkener kasseres 725.000 ton, som kunne blive biogas. Men stort set alt køkkenaffald bliver i dag brændt af.
Seniorforsker og biogasekspert Henrik B. Møller fra Aarhus Universitet anslår energiindholdet i affaldet til at udgøre et sted mellem 2 og 4 petajoule. Til sammenligning producerede Danmark i 2010 biogas med et energiindhold på 4,3 petajoule, tilstrækkeligt til at forsyne 58.000 husstande med varme og el.
Køkkenaffaldet kan dog gøre langt mere nytte, hvis det bliver blandet med gylle. Det vil også være en stor fordel for miljøet. Henrik B. Møller mener, at det med fordel kan ske i et forhold med 75 pct. gylle og 25 pct. køkkenaffald.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.