DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Midtjyske kommuner i skandinavisk biogasprojekt

EU og regionen støtter fælles udvikling af biogas i Skive, Lemvig og på Samsø med 8 mio. kr.
20. DEC 2011 9.05

SKIVE / LEMVIG / SAMSØ: Skive Kommune, Lemvig Kommune og Samsø Kommune er sammen med Samsø Energiakademi partnere i et stort fælles skandinavisk projekt under Kattegat-Skagerak programmet, som netop har fået tildelt 8 mio. kroner i EU støtte, lyder det fra Skive Kommune.

- Målet er, at projektet på sigt vil skabe arbejdspladser og nye virksomheder, som beskæftiger sig med biogas både i Sverige, Norge og Danmark, fortæller International Projektkoordinator Steen Hintze, Skive Kommune, som skal styre projektet.

Projektet Implements formål er at udvikle produktionen og anvendelsen af biogas gennem erfaringsudveksling mellem de skandinaviske kommuner.

- I Vestsverige er der gode erfaringer med, at biogas i transportsektoren og til udvikling af erhvervs-klyngesamarbejde og i Norge er der gode erfaringer med udvikling af biogas på baggrund af fiskeaffald. Det kan vi lære af i Danmark, konstaterer international projektkoordinator Steen Hintze, Skive Kommune.

- Til gengæld har Lemvig gode erfaringer med etablering af større anlæg, Samsø har gode erfaringer med inddragelse af borgere i planlægningsprocesserne, og Skive har gode erfaringer med kommunal styring og gennemførelse af store bæredygtige energiprojekter. Landenes forskellige erfaringer er baggrunden for, at EU har fundet det interessant at støtte et samarbejde over grænser.

Projekt Implement, som er udviklet i et samarbejde mellem de tre midtjyske kommuner, Samsø Energiakademi og en række kommuner i både Vestsverige og Norge, er godkendt af styrekomiteen for samarbejde i den såkaldte KASK region, der dækker over et geografisk område fra Sydnorge over Vestra Götaland og Midt- og NordJylland. Projektet er støttet af Region Midtjyllands Vækstforum og har et samlet budget på 16 mio. kr.