Midtpunkt i habilitetssag sygemelder sig og dropper politik
Lars Ejby Pedersen har sygemeldt sig fra politik.

Midtpunkt i habilitetssag sygemelder sig og dropper politik

Helbred og arbejde går forud for byrådet, siger Lars Ejby Pedersen i Fredericia.

FREDERICIA: En ophedet debat om habilitet får nu debattens centrum, byrådsmedlem Lars Ejby Pedersen (S), til at sygemelde sig fra politik og droppe genopstilling ved KV21. Det skriver Fredericia Dagblad.

Lars Ejby sidder i økonomiudvalget, og samtidig er hans hustru, Kirsten Blæhr, chef for kommunens familieafdeling.

Efter borgmestersagen, hvor karakteren af relationen mellem daværende borgmester Jacob Bjerregaard (S) og daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Boye er central, er der blevet stillet spørgsmål til eventuelle habilitetsproblemer for andre politikere, især Lars Ejby. I øjeblikket er Ankestyrelsen i gang med at se på sagen.

Sagen har affødt en del debat, og det er nu blevet for meget for politikeren.

- At være byrådspolitiker er en slags hobby ved siden af et ordinært arbejde, så når politiske omkostninger går ud over helbredet, er det nødvendigt at overveje, om det er de mange arbejdstimer værd, Så af hensyn til mit helbred og arbejde på Fredericia Misbrugscenter har jeg foreløbig valgt at sygemelde mig fra mit byrådsarbejde frem til 1. august, lyder det fra Lars Ejby Pedersen i en pressemeddelelse.

Den socialdemokratiske gruppe har valgt, at Bente Ankersen indtræder i økonomiudvalget i stedet for Lars Ejby Pedersen under sygemeldingen, og samtidig indkaldes Hans Martin Brøndum som suppleant, skriver Fredericia Dagblad. Enhedslistens Cecilie Roed Schultz overtager midlertidigt hans formandspost i senior- og handicapudvalget.

ak