DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
MF Ida Auken skifter fra radikal til socialdemokrat
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

MF Ida Auken skifter fra radikal til socialdemokrat

Ida Aukens skift til sit tredje parti er det andet farvel til De Radikale i denne uge.
29. JAN 2021 9.34

Folketingsmedlem Ida Auken er skiftet fra De Radikale til Socialdemokratiet, oplyser både hun selv og hendes nye parti. Socialdemokratiet har godkendt hendes optagelse på først et gruppemøde og efterføgende i partiets hovedbestyrelse. 

Ida Auken er for tiden sygemeldt med stress fra sit job i Folketinget, men melder sig på vej tilbage. Hun kalder det derfor i Politiken "et godt tidspunkt" at skifte, efter at hun har overvejet det gennem nogen tid.

Hun var stærkt kritisk over for den nuværende radikale partileder Sofie Carsten Nielsen, da denne kom til i oktober efter Morten Østergaard. Hun har samtidig med sit partiskifte "undskyldt for sin adfærd i efteråret", skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook

Ida Aukens farvel til De Radikale kommer blot få dage eftet at et andet radikalt folketingsmedlem, Jens Rohde, stemplede ud, i hans tilfælde for at blive løsgænger.

Ida Auken har været folketingsmedlem siden FV07, dengang for SF. Hun var var miljøminister i Helle Thornings-Schmidts S-R-SF-regering, men skiftede til De Radikale efter SF's nedsmeltning i 2014.

Hun har i forvejen familiær tilknytning til S, hvor hendes afdøde onkel Svend Auken var partiformand fra 1987 til 1992.