Mediestorm mod Fredericia koster på arbejdsmiljøet

Økonomiudvalg og MED-udvalg skal drøfte arbejdsmiljø, og så skal kommunikation mellem politikere og forvaltning ske via rette kanaler og ikke nødvendigvis i pressen.

FREDERICIA: Det seneste halve års mediestorm, der har ramt Fredericia, sætter nu sine spor hos de ansatte. Derfor har borgmester Steen Wrist (S) modtaget henvendelser fra både HMU – kommunens hovedudvalg og Dansk Socialrådgiverforening, som er bekymrede for de ansattes arbejdsmiljø.

Økonomiudvalget vil derfor mødes med HMU for at finde fælles løsninger og en dialog om samarbejdet og tonen i pressen. Det oplyser kommunen.

- Der er ingen, der skal have ondt i maven ved tanken om, hvad pressen skriver om arbejdspladsen og kollegerne, lyder det fra Steen Wrist.

Kritiser direkte, ikke i pressen

Borgmesteren vil også sikre, at dialogen mellem politikere og forvaltning sker ad de rette kanaler og ikke nødvendigvis i pressen.

- Der er så mange dygtige og stolte ansatte i Fredericia Kommune, og de fortjener på ingen måde at skulle hænges ud - hverken som individer eller faggrupper. Det er ligegyldigt, om man arbejder med omsorg for ældre, byggesager eller støtte til sårbare børn og unge. Det vil jo i sidste ende påvirke kvaliteten vores service til borgerne, hvis ikke man som ansat er tryg på sit job, siger Steen Wrist.

Derfor er konstruktiv dialog eller kritik mellem politikere og forvaltning "velkommen, men til rette vedkommende og ikke i avisen eller på Facebook".

Politianmeldelse af konkrete tilfælde vurderes

I hovedudvalget er man glade for den oprigtige bekymring over for henvendelsen og glæder sig til dialogen:

- Vi har oplevet en periode med meget negativ presseomtale af vores arbejdsplads og også eksempler på udtryk for mistillid til organisationen tegnet af nogle politikere i pressen. Derfor bliver jeg glad på medarbejdernes vegne for, at vores bekymringer bliver taget alvorligt, og at Økonomiudvalget inviterer os til dialog om tonen på vores fælles arbejdsplads, siger næstformand i HMU Marlene Svane.

Forvaltningen har mødtes med Dansk Socialrådgiverforening om arbejdsmiljøet i Familieafdelingen, der er påvirket af negativ presseomtale og grove kommentarer på sociale medier. Juridisk vurderes der, om der er konkrete tilfælde, der er så grove, at de skal politianmeldes.

Næste skridt er et møde mellem økonomiudvalget og HMU om det samlede arbejdsmiljø, og hvordan fortællingen og tonen omkring Fredericia Kommune som arbejdsplads kan blive bedre.

ibs