Medarbejder på plejehjem smittet med coronavirus
Foto: Aarhus Kommune

Medarbejder på plejehjem smittet med coronavirus

En medarbejder på et plejehjem i Aarhus er smittet med corona. Den smittede medarbejder kan have smittet beboere på plejehjemmet, hvor seks har symptomer på infektion.

AARHUS: En medarbejder på plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er testet positiv for coronavirus. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Vedkommende blev konstateret smittet tirsdag eftermiddag og kan have smittet beboere på plejehjemmet. 

- Seks beboere har symptomer på infektion, som i værste tilfælde kan være coronavirus.

Det siger viceområdechef i Område Nord, Vibeke Dahmen, til Ritzau.

- Derudover har vi aktuelt fire medarbejdere, som er sygemeldt, og hvad det er, de fejler, ved vi ikke. De er blevet bedt om at blive hjemme.

Alle beboere på plejehjemmet kommet i hjemmekarantæne i egen bolig, mens de bliver testet for coronavirus, fremgår det af pressemeddelelsen.

Smittet ved møde
Ifølge Aarhus Kommune har medarbejderen ikke været ude at rejse. Vurderingen lyder i stedet, at medarbejderen formentlig er blevet smittet af en mødedeltager i en anden sammenhæng.

- Det er en fast nattevagt, som har været på arbejde flere nætter, hvor vedkommende kan have bragt smitte med sig til beboerne, siger viceområdechef i Område Nord Vibeke Dahmen.

- Straks vi blev vidende om det, kontaktede vi den fælles myndighedshotline og satte flere ting i værk for at sikre vores beboere og medarbejdere, siger hun.

Vibeke Dahmen fortæller, at man i samarbejde med Aarhus Universitetshospital er gået i gang med at teste beboerne. Men at der ikke er nogen resultater endnu.

Desuden er alle pårørende til beboerne blevet bedt om at undlade at besøge deres familiemedlemmer på grund af frygt for coronavirus.

- Det gælder også for alle andre aftaler, beboerne har, såsom frisør, fodterapeut med mere, siger Vibeke Dahmen.

Opdateret 10.36 onsdag

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev