Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende.
Den markante opbakning til fixerum vækker glæde hos Socialdemokraterne. Som led i et større politisk udspil, der ventes offentliggjort til efteråret, lægger partiet pres på regeringen for at få indført rummene. Så sent som i april stemte V, K, DF og LA et lignende forslag ned med bare fem stemmers flertal.
I 2008 døde 239 danske narkomaneraf overdoser, og året efter viste en EU-opgørelse, at Danmark har noget nær den højeste dødelighed i Europa på dette område - kun overgået af Luxembourg og Estland. Flere undersøgelser fra lande, der allerede har indført ordningen, konkluderer entydigt, at fixerum nedbringer dødstallet for narkomaner og sparer samfundet for store udgifter til HIV- og hepatitisbehandling.
Den politise opbakning er stærkest i oppositionens bagland, men mellem 60 og 65 procent af regeringen og Dansk Folkepartis vælgere også går ind for fixerum. I flere år har de tre partier ellers kæmpet imod fixerum i Danmark.
- Når det kommer til fixerum, skal vi tænke os rigtigt godt om. For det rejser en række dilemmaer, hvis vi åbner for et sted, hvor misbrugere lovligt kan komme med stoffer, de har købt ulovligt af deres pusher på gaden. Hvordan skal politiet for eksempel stille sig over for de narkomaner, som er på vej hen til fixerummet med deres ulovlige stoffer? Skal stofferne være lovlige i en diameter på 100 meter fra fixerummet? skriver sundhedsminister Bertel Haarder i en mail til Berlingske Tidende.
København, Odense og Esbjerg har forsøg med lægeordineret heroin, og der er kommet et sundhedsrum på Vesterbro i København.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.