Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mange unge førtidspensionister kunne arbejde

Halvdelen af unge på førtidspension med psykiske lidelser kunne gøres raske, vurderer overlæge
KORT NYT19. FEB 2012 23.07

- Jeg vil vurdere, at halvdelen af de unge under 30 år, der får tilkendt førtidspension på baggrund af en psykisk diagnose, kan blive helbredt, så de kan klare sig uden pension og i stedet gå i gang med et arbejde eller en uddannelse. Men det kræver, at man i rette tid kommer i gang med den rigtige behandling af dem i form af samtaleterapi og medicinering, siger overlæge Morten Birket-Smith fra Liaisonpsykiatrisk Forskningsenhed fra Bispebjerg Hospital på baggrund af en analyse af unge med sindslidelser og daglig behandling af de unge.

Psykiske lidelser er i dag årsag til mere end hver anden af de nye tilkendelser af førtidspension. Blandt de 18-29-årige står psykiske lidelser for 8 af 10 nye tilfælde, og lidelser som stress, angst og depression udgør de største enkeltdiagnoser, skriver Jyllands-Posten.

Regeringen fremlægger snart et forslag til reform af førtidspensionen - målet er ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) at undgå, at personer, der kan blive raske, forbliver på passive ydelser.

lcl