Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Mange udpegede til Udbetaling Danmark tøver

Lange afstande til de nye centre får en del HK'ere til at se sig om efter andre job
KORT NYT11. APR 2012 14.29

Håbet fra ATP's side har været, at omkring 800 medarbejdere siger endelig ja til at følge med fra kommunale arbejdspladser til Udbetaling Danmark, men det tal kan ende med at være væsentligt mindre. Det viser ifølge HK Kommunal en undersøgelse som Friis Analyse har foretaget blandt 200 medarbejdere, der er udpeget til at tage med til en filial eller et center.

Undersøgelsen viser, at cirka 40 pct. af 'de udpegede' kigger efter et andet job. Og begrundelsen er typisk, at afstanden gør, at det ikke er en holdbar løsning at flytte med. Dermed er det kun 60 pct., som klart og helhjertet svarer ja til, at de flytter med.

Der er stadig mellem et halvt og helt år til medarbejderne skal følge med over til et af de fem centre og to midlertidige filialer.

- Da vi selv spurgte de udpegede, var der lidt over 80 pct., der svarede, at de forventede at tage med. Vi er godt klar over at en del af disse, både før og efter overflytningen, vil være jobsøgende. I det lys er 60 pct., som ikke er jobsøgende, faktisk meget positivt, lyder det fra Torben Christiansen, HR-chef og underdirektør i Udbetaling Danmark.