I en rundspørge foretaget af Politiken Research har 68 kommuner svaret på spørgsmål om brug af Facebook til afsløring af socialt bedrageri. Heraf oplyser over halvdelen, at de enten ofte eller altid tjekker borgeres Facebook-profiler som led i sagsbehandlingen.
I KL kommer undersøgelsens resultater som en overraskelse:
- Min forestillingsevne rakte slet ikke til, at man kunne få brugbare oplysninger ad den vej, men alle folk er jo heller ikke lige spidse. Jeg troede, at man gik lidt mere stille med dørene, siger kontorchef i KL's juridiske kontor, Vibeke Vinten.
Hun forklarer, at der umiddelbart ikke er juridiske barrierer for kommunernes brug af oplysninger fra borgernes private Facebook-profiler, så længe profilerne er offentligt tilgængelige.
Kommunerne selv understreger, at informationer fra Facebook ikke kan stå alene i en sagsbehandling, men altid vil indgå sammen med andre oplysninger og individuelle samtaler med borgerne.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.