dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Maersk Drilling indgår milliardaftale
Maersk Venturer skal de næste fire år udføre borearbejde i Ghana.
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling indgår milliardaftale

Maersk Drilling har indgået en aftale med Tullow Ghana Ltd. om brug af boreskibet Maersk Venturer. Aftalen har en værdi af ca. 2,3 mia. kr.
4. FEB 2021 8.50

Maersk Drillings boreskib Maersk Venturer skal de næste fire år udføre borearbejde i Ghana. Boreselskabet har således indgået en aftale med Tullow Ghana Ltd. om brug af boreskibet i TEN og Jubilee felterne ud for Ghanas kyst.

Aftalen har en estimeret værdi på 370 mio. USD svarende til knap 2,3 mia. kr.

Maersk Venturer er ikke i brug i øjeblikket og befinder sig i Spanien efter af have afsluttet sine seneste opgaver for netop Tullow Ghana Ltd. i 2020 ligeledes i Ghana.

- Vi er meget glade for at sikre en langsigtet kontrakt for Maersk Venturer, samt at Tullow Ghana Ltd. endnu en gang tror på Maersk Drillings evne til at sikre stabilt og effektivt arbejde i deres store projekter i Ghana. Aftalen betyder også, at vi kan forsætte vores samarbejde med det ghanesiske samfund og vores lokale leverandører, siger Jørn Madsen, CEO for Maersk Drilling.

Den endelige aftale er betinget af visse lovmæssige krav bliver opfyldt, men det forventes af aftalen bliver lukket i andet kvartal i 2021, oplyser Maersk Drilling.

amp