DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Lyngby-Taarbæk indfrier varslet skattestigning

Udligningsreformen koster 0,68 procentpoint på kommuneskatten.
8. OKT 2020 12.45
TEMA: Budget 2021

LYNGBY-TAARBÆK: Alle er enige om 2021-budgettet, der er toårigt og derfor også gælder 2022. Den dobbelte varighed blev indvarslet allerede i 2020-budgettet, der tillige stillede en skattestigning i udsigt. Også det løfte bliver indfriet, godt og vel endda.

Årsagen er udligningsreformen, som man allerede sidste år fornemmede vil koste kommunen penge, og derfor forudskikkede en skattestigning på 0,5 procentpoint. Den faktiske skattestigning bliver 0,68 procentpoint, idet kommuner med tab på udligningsreformen har adgang til at hæve skatten tilsvarende uden modregning fra statens side.

Indholdsmæssigt afspejler budgetaftalen et ønske om, at udligningsreformens konsekvenser ikke skal ramme den kommunale service, som derfor kun rummer få aktivitetsudvidelser. En reduktion af den kommunale målsætning for kassebeholdningen fra 130 mio. kr. til 100 mio. kr. bidrager også til at få enderne til at mødes.

Parterne bag budgetaftalen er De Konservative, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten samt løsgængerne Henriette Breum (eks-V) og Inge Sandager (eks-V). Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde i aften.

 

Se budgetaftalen.