Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Pernille Bendixen (DF) sammen med Alex Ahrendtsen (DF) lige efter FV19, hvor hun røg ud af Folketinget. Nu stopper hun som kandidat.
Foto: Michael Bager, Ritzau Scanpix.

Lokalpolitikere stopper som folketingskandidater

Tre byrådspolitikere fra Frederiksberg, Odense og Skanderborg dropper deres kandidatur til Folketinget. En af dem stopper også i kommunalpolitik.

FREDERIKSBERG / ODENSE / SKANDERBORG: I disse måneder findes der ikke blot kandidater til KV21, men også til næste folketingsvalg, der senest skal finde sted 4. juni 2023.

I adskillige tilfælde ser man byrådspolitikere, der får politisk blod på tanden og også vil forsøge sig i Folketinget, men senest er der tre tilfælde af lokalpolitikere, der tværtimod dropper de landspolitiske ambitioner.

I Københavns Storkreds blev Frederiksberg-politikeren Sine Heltberg (S) ved FV19 tredjesuppleant. Hun var også opstillet ved FV15, hvilket endte med den samme placering i storkredsen, der gav valg til sikre kort som ministrene Pernille Rosenkrantz-Theil og Peter Hummelgaard samt Lars Aslan Rasmussen. Nu har hun besluttet at droppe sit kandidatur, oplyser FrederiksbergLIV.

Heltberg er begyndt som kontorchef i Søfartsstyrelsen og har valgt at prioritere sin nye stilling, skriver avisen - betryggende for hendes nye arbejdsplads, kunne man tilføje. Hun fortsætter dog som kommunalbestyrelsesmedlem og genopstiller til KV21. 

I Fyns Storkreds røg Odense-politiker Pernille Bendixen (DF) ved FV19 ud af Folketinget, hvor hun sad fra 2015-2019, og fik placeringen førstesuppleant. Storkredsen gav valg til Jens Henrik Thulesen Dahl og den for tiden sygemeldte Alex Ahrendtsen, som hun vikarierer for.

Nu vil Bendixen helt ud af politik og stiller hverken op til det ene eller det andet næste gang. Til Fyens Stiftstidende siger hun, at hun fandt, at valgkampen 'var usædvanlig træls, og jeg havde følelsen af at befinde mig i et kunstigt skuespil fuldt af overbudspolitik'.

- Jeg glæder mig i hvert fald til at blive fri for at være en offentlig person. Alt, hvad du siger, tænker og gør, skal du overveje en ekstra gang, og tingene bliver drejet i medierne. Det er jeg blevet træt af. Jeg er typen, der siger min mening, og som ikke behøver analysere alting, siger hun til avisen.

I Østjyllands Storkreds var der ved FV19 valg til hele seks V-politikere, fem kredsmandater og et tillægsmandat: Jakob Ellemann-Jensen, Michael Aastrup-Jensen, Britt Bager, Troels Lund Poulsen, Fatma Øktem og Heidi Bank. 

Byrådspolitiker i Skanderborg Birte M. Andersen blev andensuppleant og har nu ifølge Horsens Folkeblad besluttet sig for ikke at stille op næste gang. Det var hendes første valgkamp, hvor det altså ikke lykkedes hende at skaffe et V-mandat i Horsens-kredsen.

Birte Andersen har siddet i byrådet siden KV13.