"Let stigende epidemi" uden udvikling i coronatal

Coronaepidemien fortsætter på samme niveau som de seneste uger.
25. MAJ 2021 14.25

TEMA: Corona

Coronaepidemien fortsætter på sit vante niveau med et kontakttal på 1,1, det samme som de seneste uger. Tallet angiver, hvor mange personer en smittet person selv vil smitte, og så længe tallet er over 1, er epidemien i tiltagende. "En fortsat let stigende epidemi", kalder sundhedsminister Magnus Heunicke (S) det på Twitter.

Tendensen er den samme i de daglige tal for indlagte. 148 er der i dag, fem flere end i går, men færre end det meste af sidste uge. 37 er indlagt på intensiv afdeling, en færre end i går, og 20 ligger i respirator, samme antal som i går.

Der er registereret yderligere et coronarelateret dødsfald, så det samlede antal siden epidemiens start nu er 2.510. I denne måned har der indtil nu været under et dødsfald pr. dag i gennemsnit.

Der er testet 139.159 personer det seneste døgn. Heraf viste de 794 sig at være smittede, hvilket giver en positivprocent på 0,57 pct. - også det samme niveau som de seneste uger.

- Der ser ud til at være kontrol over smitten, fordi folk faktisk gør, hvad de bliver bedt om, siger adjungeret professor i infektionssygdomme Eskild Petersen fra Aarhus Universitet i en kommentar til Ritzau.