DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Ledige skal hjælpe med at holde Aarhus ren
Foto: Colourbox

Ledige skal hjælpe med at holde Aarhus ren

Kommunen skruer op for det interne samarbejde om aktivering af ledige

AARHUS: I et seks måneder langt pilotprojekt vil Sjakservice under afdelingen for sociale forhold og beskæftigelse nu også hjælpe teknik og miljøafdelingen med at holde byen ren. 12 ledige i Sjakservice løser forskellige praktiske opgaver for virksomheder i kommunen,

En af de første opgaver bliver at holde området ved Bellevue Strand rent i løbet af juli og august.

- Jeg er glad for samarbejdsaftalen. Den giver udsatte borgere med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet en chance for at gøre sig nyttige i et meningsfyldt arbejde. Måske kan det være et springbræt for dem til at komme videre, siger rådmand for sociale forhold og beskæftigelse Hans Halvorsen (S).

Vil tjene miljøet
Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø, glæder sig også over aftalen.

- Aftalen er til glæde og gavn for både byen og de ledige, og jeg er glad for, at vi på tværs af magistratsafdelingerne kan indgå et samarbejde som dette, siger han og fortsætter:

- Der er mange opgaver at løse, så vi tager med åbne arme imod de ledige fra beskæftigelsesforvaltningen. Det er et samarbejde, som kommer til at tjene byens miljø godt.

De to rådmænd vil fortsætte med at udvikle samarbejdet og har planer om, at det i fremtiden skal omfatte flere målgrupper.

tsp