Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fokus på erhvervsuddannelser:
Lærerpraktik og erhvervsårgang viser vejen

Fredericia fortsætter med erhvervsrettet 10. klasse, og Svendborg sender lærerne selv i erhvervspraktik.
27. OKT 2020 8.12

FREDERICIA / SVENDBORG: Med Fredericias budget 2021 er der blevet plads til at videreføre kommunens populære 10. klasse i skoleåret 21/22, der har et erhvervsrettet fokus, og Svendborg sender lærerne selv i praktik. Alt sammen for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Fredericia kalder sit tilbud 10. PRO, og 29 elever har valgt det og er startet i august. Interviews med de 29 viser, at de har valgt det for at blive klogere på deres valg af ungdomsuddannelse - herunder erhvervsuddannelser. 

- Det er godt for Fredericias unge og deres forældre, at de nu har endnu en valgmulighed for det tiende skoleår og samtidigt får mulighed for at blive introduceret til vores attraktive erhvervsuddannelser. Vi ser gerne, at flere af vores unge vælger 10. klasse generelt, da det kan hjælpe nogle i deres ungdomsuddannelse, siger formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen (V).

Lærere i sosu- og tømrerpraktik 

Og at opmærksomheden mod erhvervsuddannelserne skal skærpes er ingen nyhed.

Derfor skal lærere i Svendborg Kommune også selv på skolebænken og i todages praktik på en erhvervsuddannelse som fx tømrer, elektriker eller sosuassistent. Det gælder de lærere, der selv vejleder de ældste folkeskoleelever.

- Jeg er sikker på, at praktikforløbet styrker dette arbejde for lærere og vejledere, så vores elever kommer godt videre på ungdomsuddannelse, siger Nanna Lohmann, skolechef i Svendborg Kommune, og peger på, det er vigtigt, at lærerne kan pege eleverne i flere retninger.

Kommunen har som ambition, at 20 pct. af de ældste skoleelever skal vælge en erhvervsuddannelse allerede næste år. Projektet i Svendborg er en udløber af den nationale politiske aftale "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" fra 2018.

22 lærere og uddannelsesvejledere tager i to dages praktik fordelt med én dag på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier (SESG) og én dag på Social - og Sundhedsskolen Fyn (SosuFyn) fra slut oktober og indtil medio november.

ibs