
Digitaliseringen af den danske folkeskole handler i langt højere grad om lærernes 'software' end elevernes 'hardware'. Ifølge både Socialdemokraterne og Danmarks Lærerforening er det afgørende, at lærerne formår at tilrettelægge undervisningen ud fra nogle helt nye principper, når det digitale skal i højsædet. Det skriver dk-it.
- Lærergruppen er det vigtigste, vi kan prioritere nu. De skal inspireres til at anvende it i deres undervisning på en måde, så vi ikke bare flytter undervisningen, som vi kender den i dag, over på en digital platform. Det kræver helt nye metoder til at inddrage de digitale hjælpemidler i undervisningen, siger Socialdemokraternes it- og teleordfører, Trine Bramsen.
Hun er helt på bølgelængde med formanden for Danmarks Læreforening, Anders Bondo Christensen. Til en konference på Christiansborg om digitaliseringen af den danske folkeskole i sidste uge lovede han fuld opbakning fra alle landets lærere. Eller i hvert fald deres fælles forening.
- Den digitale folkeskole er selvfølgelig den eneste rigtige vej, og langt hovedparten af lærerne er positive. Men lærernes mulighed for at gå ind i den her opgave er et afgørende punkt, sagde Anders Bondo Christensen til konferencen.
Digital didaktik
Han pegede derfor på, at en del de 500 mio. kr. der er afsat i forbindelse med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi til indsatser i folkeskolen, skal bruges til at sikre lærernes digitale didaktiske faglighed.
- Lærerne skal kunne tænke i de nye muligheder, teknologien giver. Hvis ikke de formår at tilrettelægge deres undervisning rigtigt, så er det fuldstændigt ligegyldigt om eleverne har en iPad. Der er i den grad risiko for helt misforstået indkøb, lød det fra lærernes formand.
Trine Bramsen glæder sig også over de mange initiativer, som foregår lokalt i kommunerne eller på den enkelte skoler. Men hun mener samtidig, at det er afgørende med en central koordinering af indsatsen.
- Jeg synes, at det er meget vigtigt, at man ikke finder én løsning på hver folkeskole, eller 98 løsninger i landets kommuner. Det er afgørende, at vi trækker på en samlet viden. Men samtidig er der jo også kommunalt selvstyre, så man har retten til at lave de løsninger, man gerne vil, siger Trine Bramsen.
Læs hele artiklen på dk-it.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.