DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Læge anklages for flere voldtægter

KORT NYT12. MAR 2020 13.54

MIDTJYLLAND: En 60-årig læge fra Djursland er tiltalt for at have begået seksuelle overgreb mod en kvindelig bekendt flere gange i løbet af vinteren og foråret 2019. Kvinden blev først bedøvet med beroligende medicin, inden den mandlige læge - uden at hun kunne gøre modstand - tvang hende til oralsex.

Det mener i hvert fald anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, som har tiltalt manden for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Overgrebene betød, at offeret flere gange undervejs ikke kunne trække vejret. I et tilfælde kastede hun op. Lægen er 60 år. Han er tiltalt for tre gange at have tiltvunget sig et andet seksuelt forhold end samleje.

Derudover er han tiltalt for grovere forsømmelse eller skødesløshed i sit arbejde som læge for at have udskrevet afhængighedsskabende medicin. Medicinen blev ordineret til en kvinde, som han ifølge anklageskriftet i sagen havde et seksuelt forhold til, og som er den samme, som lægen mistænkes for at have misbrugt. Sagen skal behandles ved Retten i Randers. Den begynder 17. marts, og der er afsat fem retsdage.

Ritzau