LA skifter spids i to vestjyske kommuner

Følg de seneste KV21-nyheder fra Liberal Alliance i Esbjerg, Tønder og Thisted.
7. SEP 2021 9.24

I Esbjerg er studerende Jan Harboe valgt som ny spids for LA, oplyser Ugeavisen Esbjerg. Den tidligere spids Peter Nikolajsen blev nødt til at trække sig grundet sygdom. Partiet har aldrig været repræsenteret i byrådet her, men har stillet op ved de to seneste valg.

I Tønder meldte partiet i april ud, at mangeårig kommunalpolitiker og lokalformand Birthe Frikke vendte tilbage som spids. Men hun er nu trådt et skridt tilbage for at give plads til et generationsskifte og overlader pladsen til Jon Bak Fabricius på 33 år, skriver JydskeVestkysten

Her kom Claus Hansen ved KV17 ind for LA, men da erhvervsmanden Martin Iversen under stor dramatik blev spids for Venstre, valgte Claus Hansen at melde sig ind her i stedet for. Fabricius, der er industridesigner, stiller op for første gang.

I Thisted er Liberal Alliance nu gået i valgforbund med DF, oplyser LimfjordUpdate. Begge partier har her et mandat. DF begyndte godt nok perioden med tre, men både Kaj Kirk og Peter Sørensen forlod i løbet af perioden partiet efter samarbejdsvanskeligheder med Ib Poulsen.

Her, hvor S i denne periode har borgmesterposten - Ulla Vestergaard -  var LA ved KV17 i alliance med K og KD, som fik henholdsvis fem og nul ud af det, mens DF og V var sammen - og det fik V seks pladser ud af - i det 27 pladser store byråd.