KV21: Tre S-borgmestre er deres partis spids endnu en gang
Nils Borring fotograferet i anledning af sin 60 års fødselsdag.
Foto: Joachim Ladefoged, Ritzau Scanpix

KV21: Tre S-borgmestre er deres partis spids endnu en gang

Følg udpegningerne af socialdemokratiske borgmesterkandidater. Denne gang i Favrskov, Thisted, Lejre - og så Vesthimmerland med et nyt navn.
25. MAR 2020 9.50
TEMA: KV21

Hvis vi tager den længstsiddende først: Borgmester i Favrskov Nils Borring er igen udpeget som spids til KV21, oplyser Lokalavisen Favrskov. Han har 22 år i byrådet bag sig - deraf de 10 som borgmester. For tiden er S med 11 ud af 25 pladser i byrådet konstitueret sammen med SF og EL. 

61-årige Borring er blevet valgt uden modkandidater og siger til avisen, at 'med den enorme opbakning, som jeg fik ved seneste valg, synes jeg faktisk, at jeg skylder at fortsætte'. Han fik ved KV17 6.657 personlige stemmer - en fremgang fra de 6.351 ved KV13 - og et godt stykke foran de næste i rækken: Flemming Nørgaard (V) med 2.010 og Lars Storgaard (K) med 834.

Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard, der sidder i sin første periode, er også Socialdemokraternes bud på posten til KV21, skriver Limfjord Update. Fristen for at foreslå andre kandidater er overskredet, og der kom ikke andre. 

Ved KV17 fik hun flest personlige stemmer, nemlig 2.196, foran Niels Jørgen Pedersen (V) med 1.451 og tidligere borgmester Lene Kjelgaard Jensen (K) med 1.206.

Sidstnævnte var iøvrigt først - fra 2010-2017 - været borgmester for V, men skiftede i juni 2017 til K, efter at have tabt en afstemning om kandidatur til Niels Jørgen Pedersen, og bragte tilmed K en fremgang fra to til fem mandater. Men S med Ulla Vestergaard forrest fik flest - 9 ud af 25 - og endte med at konstituere sig med V.

I Lejre har Carsten Rasmussen (S) været borgmester, siden Mette Touborg (SF) i september 2016 stoppede i utide. 30 S-medlemmer har ifølge Dagbladet valgt ham igen som S-spids - uden andre kandidater på banen.

Ved KV17, hvor han cementerede sin borgmesterværdighed, fik Carsten Rasmussen flest personlige stemmer, 1.695, foran Grethe Saabye (K) med 1.009 og Mikael Ralf Larsen (SF) med 888.

S fik ved valget seks pladser og konstituerede sig sammen med SF, R, K og EL, mens V blev største enkelt-parti med otte ud af 25 pladser.

I Vesthimmerland, der i denne periode har V-borgmester i skikkelse af Per Bach Laursen efter otte år med Knud Kristensen (K), skifter Socialdemokraterne spids. Palle Jensen er nemlig stoppet efter hele 28 år i byrådet. 

Ifølge Aars.dk er den nye spids blevet 57-årige Asger Andersen, der i dag er formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Han fik ved KV17 bare 288 personlige stemmer, mens de fire øverste på de lokale topscorerliste var den detroniserede Knud Kristensen med 3.345, den nye borgmester Per Bach Laursen med 1.563, Theresa Berg Andersen (SF) med 1.250 og Palle Jensen med 1.037.

S har 7 ud af de 27 pladser og står i konstitueringen bag borgmester Per Bach Laursen sammen med SF, VestHimmerlandsListen og DF. K er eneste uden for konstitueringen. 

Læsere, der kender til flere gennemførte udpegninger af nye borgmesterkandidater eller tilsvarende nyheder fra de store oppositionspartier, er velkomne til at give lyd til [email protected]

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev