KV21: Tid til at sige til og fra - og lodde opbakning
Johnny Beck, Thomas Kirsten, Claus Svold og Søren Peschardt i Vejle under KV17.
Foto: Mette Mørk, Ritzau Scanpix

KV21: Tid til at sige til og fra - og lodde opbakning

Følg med i de lokalpolitiske bestræbelser på at finde emner til og udpege spidskandidater. Denne gang i Kolding, Assens, Esbjerg, Vejle, Aabenraa og Hørsholm.
9. DEC 2019 7.00
TEMA: KV21

En af de kommuner, hvor S kort efter KV17 var klar på, at partiet til KV21 skulle finde ny spids, er Kolding. Christian Haugk (S) havde været spids ved to valg, som begge resulterede i, at V tog borgmesterposten i skikkelse af Jørn Pedersen. Haugk stoppede derefter helt i lokalpolitik, og hans suppleant Elvis Comic kom i byrådet i marts 2018.

Nu har 23-årige Comic også meldt sig som mulig spids - den indtil videre eneste. Han får dog ikke sådan lige partiets opbakning, og formanden for fællesledelsen i Kolding Filip Bekic siger ifølge JydskeVestkysten, at 'det er bedst at have politikken klar, før vi finder vores spidskandidat'.

Efter Hanne Dam blev løsgænger, er S nede på bare fire pladser i det 25 mand store byråd, hvor V efter KV17 har absolut flertal med 13 pladser. S gjorde i hele 24 år Kolding til rød kommune med veteranen Per Bødker Andersen som borgmester. Per Bødker er stadig i byrådet.

I Assens skal S i det nye år ud i urafstemning, når afløseren til spidsen fra KV17, Charlotte Vincentz Petersen, skal findes. Efter afstemninger i de fire lokale partiforeninger står det ifølge Fyens Stiftstidende klart, at det bliver enten Charlotte Kjær eller Ashil Farokh, som bliver ny spids. De to fik støtte i hver to partiforeninger.

Kjær har mange års erfaring fra kommunalpolitik og er lige nu formand for Social- og Sundhedsudvalget. Farokh er i gang med sin første periode. Søren Steen Andersen (V) har været borgmester siden 2014. Ved KV17 gik V frem fra 11 til 13 i det 29 mand store byråd, og S tilsvarende tilbage fra 10 til 8. 

I Esbjerg er det John Snedker, der skal erstattes som S-spids, og Søren Heide Lambertsen, der fornylig gik af som gruppeformand efter interne kontroverser, bliver det ikke. S står nu uden en åbenlys modkandidat til borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

I Vejle har byrådsmedlem Martin Sikær (S) meldt sig til at afløse Søren Peschardt som spids, men Peschardt har ikke sagt noget om, at han ikke vil stille op igen. 14. januar er fristen for at melde sig. I Vejle blev Jens Ejner Christensen (V) efter KV17 borgmester, selv om V gik tilbage og S frem og blev største parti. Og mange vil huske Peschardts vrede efter at opdage, at han var blevet kuppet. S har 11, V har 10 pladser i det 31 mand store byråd.

I de borgerlige byrådsgrupper sker der også lidt. I Aabenraa har byrådsmedlem Jan Riber Jakobsen (K) meldt sig på banen til at være borgmester - og det vel og mærke med hjælp fra venstre side af byrådssalen, for han udfordrer ifølge JydskeVestkysten gerne den siddende V-borgmester, Thomas Andresen.

I Hørsholm er det den omvendte situaton på den borgerlige fløj. Her er der K-borgmester i skikkelse af Morten Slotved, og V har som næststørste borgerlige parti netop mistet sin frontfigur Annette Wiencken, der fornylig overraskede ved at blive løsgænger. Ifølge Frderiksborg Amts Avis har to andre V-byrådsmedlemmer meldt sig ind i kampen om at blive V-spids: Ann Lindhardt og Anne Ehrenreich.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt