KV21-kandidat afvist fra paneldebat på grund af sin kærestes ytringer

Optakten til et debatmøde om museums- og kulturpolitik i Faaborg-Midtfyn kom til at dreje sig om ytringsfrihed i stedet.

FAABORG-MIDTFYN: Formanden for Øhavsmuseet i Faaborg-Midtfyns Kommune, Jakob Holm, ønsker ikke at se den konservative KV21-kandidat Thomas Ingemansen i en paneldebat om kommunens kulturpolitik. Begrundelsen er, hvad Holm ser som perfide kommentarer fra Ingemansens kæreste i en lokal Facebook-debat, skriver Fyens Stiftstidende.

Jakob Holm er tidligere SF-byrådsmedlem og formand for den selvejende, men offentligt støttede institution Øhavsmuseet. Han inviterede i august partiernes spidskandidater til at debattere kulturpolitik på bagkant af, at byrådet ikke længere vil støtte vedligeholdelse af museet Den Gamle Gaard i Faaborg, der er en del af Øhavsmuseet.

Da De Konservative oplyste Holm om at sende Ingemansen til debatmødet, afviste Jakob Holm hans deltagelse med hård debat på museets Facebook-side. I en mail til den konservative lokalformand begrundede han det med, at "flere af indlæggene kom til at handle om Øhavsmuseets direktør Peter Thior Andersen, og enkelte opslag var både grove og ubehøvlede. Ifølge ham var det "allerværste" skrevet af Ingemansens kæreste.

Kaffemøde på vej

Over for TV2 Fyn kalder Holm det pågældende opslag "perfidt". I debattråden skrev kæresten blandt andet om museumslederen, at han har "skabt et museum, han ikke er kompetent til at drive. Hvordan kan den mand undgå at blive afskediget?"

På spørgsmålet om, hvorfor Ingemansen skal stå til ansvar for det, hans kæreste skriver på Facebook, svarer Holm til TV2 Fyn, at han ikke har set Ingemansen tage afstand fra udtalelsen, og at han ville være velkommen, hvis han havde gjort det.

Ingemansen føler fra sin side sin ytringsfrihed udsat for et "grænseoverskridende angreb", mens Jakob Holm forklarer, at hans intention var at undgå, at museets ansatte blev en del af debatten på mødet.

Debatmødet skal foregå 1. november. Ifølge avisen er der nu lagt op til et forsonende kaffemøde mellem de involverede parter.

ka