Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kun et kvarters pause om ugen

Slut med at fejre almindelige fødselsdage eller andre begivenheder med kaffe og kage i arbejdstiden i Helsingør
KORT NYT13. FEB 2012 11.09

HELSINGØR: Fra januar 2013 skal ansatte i Helsingør Kommunes administration kun have lov til at holde en kaffepause på et kvarter om ugen, skriver Frederiksborg Amts Avis,

Det skal være slut med at fejre almindelige fødselsdage eller andre begivenheder med kaffe og kage i arbejdstiden. For fremtiden skal de ansatte i administrationen kun have lov at samles en gang om ugen - torsdag eftermiddag til en pause på 15 minutter.

- Vi har for meget spildtid i dag på grund af den type pauser. Det handler også om, at folk skal frem og tilbage til deres arbejdsplads. Men det bliver altså ikke forbudt at bruge nogle minutter over en kop kaffe med en kollega, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V).

Imidlertid har medarbejderrepræsentanterne i samarbejdsudvalget MED indtil videre afvist ledelsens ønsker, og byrådsmedlem Allan Berg Mortensen (EL) har begæret sagen i byrådet.

Samtidig med den strammere kurs overfor pauser, så bliver der også, hvis ledelsen får lov, indført et totalt rygeforbud i arbejdstiden.

ka