dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Kulturudvalgsformand blev viet på coronalukket museum
Steen Bording Andersen (S) fik en særlig tilladelse, fordi Aros har et tæt samarbejde med kommunen, forklarer museet. Politikeren troede selv, at han blev behandlet som enhver anden borger.
Foto: Aarhus Kommune

Kulturudvalgsformand blev viet på coronalukket museum

Et 'klokkeklart brud på reglerne om modtagelse af gaver', siger juraprofessor om udvalgsformands vielse på toppen af Aros.
5. AUG 2020 11.45

AARHUS: 5. maj blev socialudvalgsformand Steen Bording Andersen (S) viet på taget af kunstmuseet Aros. En 'særlig tilladelse' fra Aros gav ham, partneren og en håndfuld gæster adgang til det ellers lukkede museum, men det er et klokkeklart brud på reglerne, siger juraprofessor og ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing til Lokalavisen Aarhus.

- Aros skriver jo i bund og grund, at han får lov, fordi han er kulturudvalgsformand. Så opnår han i kraft af sin stilling en særlig fordel, som andre ikke kan opnå, og det er klart i strid med reglerne om gaver til offentligt ansatte og politikere. Også selvom fordelen ikke umiddelbart har en direkte økonomisk værdi, siger han til avisen.

Han bakkes op af kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, mens Steen Bording Andersen selv afviser kritikken. Han mener, at han henvendte sig som en almindelig borger på et sted, hvor man normalt kan få lov at blive viet, og at han i sin mail understregede, at det ville være ok at afslå.

Bryllupsproblemer i København

Tilbage i 2017 kom Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev (R), i problemer og valgte til sidst at gå af, efter at hun havde lånt rådhushallen til sin bryllupsreception. 

Dengang var der dog tale om, at hun sparede de 65.000 kr., som det normalt koster at leje rådhushallen. Der viste sig at være en uskreven aftale om, at medlemmer af Borgerrepræsentationen kunne låne lokalerne gratis, som også andre havde benyttet sig af. Aftalen, som var indgået mellem gruppeformændene, blev senere erklæret ulovlig af Ankestyrelsen.

ak