Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kultur- og Udviklingsdirektør bliver ny erhvervs-direktør

Direktøren i staben Kultur & Udvikling i Sønderborg Kommune, Michael Willemar Svanøe, bliver ny direktør i Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, SET. Han tiltræder senest 1. maj, oplyser kommunen

SØNDERBORG: Willemar afløser Kim Walbum, som forleden sagde op med baggrund i, at han ikke kunne få familien til at flytte med ham fra Sjælland til Sønderborg.

De problemer har Michael Willemar Svanøe ikke, idet han allerede bor i Sønderborg med sin familie. Han kom i sin tid til Sønderborg, da han blev forstander på Idrætshøjskolen. Siden var han i nogle år HR-chef på Sauer-Danfoss, inden han i juni 2009 blev direktør i Sønderborg Kommune.

- Jeg føler, at jobprofilen som direktør i SET er som skabt til mig. Erhvervsfremme og turisme var en del af jobbet, da jeg begyndte som stabsdirektør i kommunen, og jeg følte sådan set lidt, at mit hjertebarn forsvandt, da områderne fulgte med over i det nyetablerede SET.

- Jeg glæder mig til at være med til at sætte dagsordnen for erhvervsfremme-strategien og ser mange muligheder for at løfte opgaven. Jeg har et stort netværk i erhvervslivet, og med det kendskab, jeg via mit nuværende arbejde har til kommunen, mener jeg, jeg kan være den, der baner vejen for innovative bånd mellem det private erhvervsliv og det offentlige, inklusive regionen, siger Michael Willemar Svanøe.

Borgmester Aase Nyegaard (Lokalliste) ønsker sin direktør til lykke med jobbet og hilser velkommen, at SET så hurtigt har fundet en ny direktør.

- Jeg ser ligesom Michael Willemar Svanøe også fordele i, at det bliver én, som både kender det lokale erhvervsliv godt og som har gode kontakter i kommunen. Det efterlader så os med en udfordring, idet vi jo er midt i store opgaver på kulturområdet, bl.a. skal der afleveres en ansøgning en prækvalifikation til kandidaturen som Europæisk Kulturhovedstad til efteråret. Men det må vi løse, siger hun.

Kommunaldirektør Alfred Holm-Petersen forventer ikke, at jobbet som direktør for staben Kultur og Udvikling bliver genbesat. I budgettet for 2012 og fremefter peger et enigt byråd nemlig på reduktion i lederbudgettet svarende til en direktørstilling. Hvordan ledelsesstrukturen i lyset heraf bliver fremover, vil kommunaldirektøren først senere give sit bud på - i første omgang over for økonomiudvalget.

mou