Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kontakttal falder ikke nok. Vacciner rammer bunden

Det går den rigtige med med kontakttallet - fra 1,0 til 0,9 - men med den britiske coronavariant på vej, skal tallet ned på 0,8 eller lavere.
12. JAN 2021 14.31
TEMA: Corona

Kontakttallet - det tal der angiver hvor mange personer en coronasyg selv smitter, er faldet til 0,9 fra sidste uges 1,0, men selv om det går den rigtige vej, er det ikke nok, konstaterer sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Tallet skal "væsentlig længere ned", skriver han på Twitter.

Ifølge Ritzau er det tidligere blevet beregnet, at kontakttallet skal ned på 0,8 eller endnu lavere for at gardere mod den supersmitsomme britiske coronavariant, der ventes at slå igennem for alvor i næste måned.

Dagens smittetal på 1.076 er ellers det laveste i over en måned, men det kommer på baggrund af blot 57.956 testede. Det giver en positivprocent på 1,86 pct., hvilket er på samme niveau som i den sidste halvdel af sidste uge.

Også antallet af vacinationer er helt i bund, kun 653 siden i går mod 813 dagen forinden, som også var bundrekord. Den enkle forklaring er at de leverede vaccinedoser er brugt op, men nye er distribueret i dag, så tallene i morgen ventes at nærme sig normalen.

På sygehusene er der nu 917 indlagte med corona, et fald på tre siden i går: Det dækker dog over en lille stigning i antallet af nyindlæggelser, som udskrivelserne så overtrumfer.

Af de indlagte er 135 på intensiv, tre færre end i går, og 90 i respirator, to flere end i går. Der er registreret yderligere 26 coronarelaterede dødsfald, så det samlede antal afdøde med corona nu er 1.623.