24 af kommunerne svarer nej til at sætte så mange møller op, som det er nødvendigt, hvis regeringen skal nå sine mål for udbygning af vindkraft på den billigst mulige måde. Det kræver i gennemsnit 35 kæmpemøller i de mest vindrige kommuner inden 2025.
Dermed kan regeringen blive nødt til at bruge tvang over for kommunerne - eller acceptere, at møllerne ryger op steder i landet, hvor det ikke er nær så rentabelt.
Langt størstedelen af de mest vindrige kommuner i Danmark afviser, at de kan finde plads til mange flere vindmøller. Regeringen får svært ved at nå sit mål. De kommuner i landet, hvor det blæser mest, ligger i Nord- og Vestjylland, hvor vestenvinden fra Nordsøen er stærk. Men her er den politiske og folkelige modstand mod at være nabo til de høje møller stor.
Det er cirka 1.000 meget store vindmøller med højder på op til 150 meter - det samme som 35 kæmpemøller pr. kommune.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.