
Sådan lyder hovedbudskabet i en ny kampagne, som 12 kommuner afvikler i samarbejde med Region Hovedstaden.
I fire uger i maj vil borgerne bl.a. møde budskabet om at spare papir på metrostationer, genbrugsstationer og nærgenbrugsstationer og biblioteker.
I Københavns Kommune har 39 pct. af husstandene i dag et "Nej tak"-mærkat fra Post Danmark på postkassen. Det betyder, at der årligt smides ca. 10.000 tons reklamer ind i de øvrige borgeres brevsprækker.
- Mange læser slet ikke deres tilbudsaviser, og det er dem, vi først og fremmest gerne vil nå, siger Julie Svendsen fra affaldsområdet i Kø-benhavns Kommune.
Ifølge en helt ny YouGov-undersøgelse opfatter 92 pct. af borgerne i Københavns Kommune det som et miljøproblem, at en husstand årligt modtager ca. 60 kg reklamer. Og der er faktisk god dokumentation for, at et fravalg af reklamer hjælper miljøet. En husstand kan fx årligt spare miljøet for ca. 140 kg CO2 ved at sige nej tak til reklamerne.
Foto: Claudia Dons
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.