Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Lars Just/Ritzau Scanpix

Kommuner satser på rengørings-hjælp fra skoleelever og jobcentre

Genåbningen af landets skoler kræver ekstra rengøring og flere ansatte. Derfor satser flere kommuner på rengøringshjælp fra skoleelever og jobcentre.

Ledige, lærer- og pædagogstuderede og hjemsendte skoleelever skal spille en helt central rolle i genåbningen af skolerne i flere kommuner. I både Slagelse, Fredericia, Holstebro og Silkeborg kommuner satser man på, at midlertidigt ansatte kan hjælpe med ekstra rengøring, så skolerne kan overholde Sundhedsstyrelsens krav.

I Slagelse forventer kommunen, at dagplejen, børnehaver og folkeskoler vil blive presset, hvis ikke der bliver ansat flere medarbejdere. Derfor er kommunen på udkig flere steder, fortæller Helle Blak (SF), der er formand for børne- og ungeudvalget, til Sjællandske.

- Det kan fx være studerende eller nyudklækkede pædagoger fra Slagelse Pædagogseminarium, vi vil forsøge at rekruttere. Selv udskolingselever, som bruger meget tid derhjemme i øjeblikket, kan jo sagtens hjælpe med for eksempel leg eller rengøring, siger hun.

Hygiejnekursus inden start
I Holstebro har man også forudset, at der er brug for ekstra ressourcer for at kunne sikre, at skolerne kan åbne på torsdag. Derfor har kommunen oprettet en jobbank for at kunne efterleve kravene, siger borgmester H.C. Østerby (S) til Dagbladet Holstebro Struer.

- Vi prøver at oprette en form for jobbank, hvor vi opfordrer blandt andet lærer- og pædagogstuderende fra VIA til at melde sig. Desuden arbejder vi på at få en gruppe ledige fra jobcentret ud på skolerne for at hjælpe med rengøring og afspritning af legetøj - gerne én servicemedarbejder - for hver matrikel, siger han.

I Silkeborg søger man også ekstra medhjælpere til at håndtere de nye opgaver. Her kan alle borgere melde sig som medhjælper, hvor den 'uddannelsesmæssige baggrund ikke er så vigtig', skriver kommunen på sin hjemmeside. De midlertidigt ansatte vil få et hygiejnekursus inden start.

I Fredericia har man tilbudt 30 ledige fra hotel- og restaurationsbranchen et midlertidigt rengøringsjob hos kommunen indtil sommerferiens begyndelse. Det skriver Fredericia Dagblad

Her har kommunen prioriteret, at de bliver fordelt, så der er én på hver institution, hvor deres primære opgave er at vaske legetøjet og afspritte institutionerne.